Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

Zo komt een lagere leesvaardigheid veel vaker voor bij mensen met financiële problemen en bedragen de maatschappelijke kosten van laaggeletterdheid €1,13 miljard per jaar. Laaggeletterdheid is dus niet alleen een persoonlijk probleem, maar een probleem van ons allemaal.

Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering.

Laaggeletterdheid raakt onze samenleving

Die functioneert namelijk beter als iedereen kan meedoen. Daarom roepen we iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren voor een geletterd Nederland. Met veel media-aandacht voor het onderwerp en overal in het hele land taal- en rekenactiviteiten. Samen zetten we laaggeletterdheid op de kaart!

Over Stichting Lezen & Schrijven

Stichting Lezen & Schrijven is ervan overtuigd dat iedereen in Nederland moet kunnen lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer. We maken laaggeletterdheid onderwerp van gesprek bij publiek en politiek en ondersteunen in het hele land honderden gemeenten, instellingen, bedrijven, docenten en vrijwilligers bij het organiseren van scholing. Van 3 t/m 9 september organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering.

Nieuwsgierig naar hoe de rest Nederland zich inzet? Kijk op de kaart wat er bij jou in de buurt allemaal georganiseerd wordt om een activiteit te bezoeken, of ter inspiratie om zelf iets te organiseren.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK