De TaalHeldenprijzen worden uitgereikt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden - oprichter Stichting Lezen & Schrijven - aan mensen die zich op een unieke manier inzetten voor een geletterd Nederland, waarbij we hen bedanken voor hun uitzonderlijke prestaties.

Er zijn drie categorieën TaalHelden:

  • Taalcursist: een (voormalig) laaggeletterde taalcursist en/of Taalambassadeur;
  • Taalbegeleider: een persoon die lees– en schrijfcursisten begeleidt;
  • Bruggenbouwer: een persoon of samenwerkingsverband* die zich inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid.
    * Dit jaar is het voor het eerst ook mogelijk om een samenwerkingsverband te nomineren binnen deze categorie!

Winnaars van de landelijke TaalHeldenprijs ontvangen onder andere een cheque ter waarde van 2.500 euro dat besteedt dient te worden aan taalbevorderingsinitiatieven en/of de aanpak van laaggeletterdheid.

PROVINCIALE TAALHELDENPRIJS

Voorafgaand aan de landelijke uitreiking, vindt de uitreiking van de Provinciale TaalHeldenprijs plaats in de drie categorieën Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer, waarbij in elke provincie TaalHelden worden genomineerd en verkozen. De 36 provinciale winnaars gaan door als genomineerden voor de landelijke prijzen.

De nominatieperiode voor de TaalHelden is van start! Meld hier je favoriete TaalHeld aan!

Het aanmeldtraject voor TaalHelden verschilt per provincie. We zullen binnenkort de sluitingsdatum per provincie communiceren.

Op 24 januari 2019 worden de landelijke TaalHelden bekend gemaakt. Zij krijgen uit handen van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de TaalHeldenprijs 2018 uitgereikt.

Bekijk het verslag van de uitreiking van de TaalHeldenprijs 2017 door ons Razende Reporter verslaggeversteam:

TaalHeldenprijs
TaalHeldenprijs

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK