Dag 5: Verhaal met gaten

Duur

40 minuten


Dit heb je nodig per tweetal

Introductie & instructie
(5 minuten)

Laat de kinderen in tweetallen werken. Geef ieder tweetal een kopie van ‘De maffe … van Max'. Lees het verhaal met gaten voor, laat pauzes vallen waar zinsdelen ontbreken.

Max heeft haast. Maar waarom? Wat gaat hij doen vandaag? En wat gebeurt er onderweg? Dat bepalen jullie door de ontbrekende tekst in te vullen. Dit mogen losse woorden zijn of een paar woorden.

Dag 5: Verhaal met gaten

Aan de slag (10 minuten)

De kinderen werken zelfstandig in tweetallen. Gezinnen die meedoen kunnen ieder kind een eigen verhaal laten opschrijven. Klaar? De kinderen kunnen hun verhaal illustreren of een tweede, nette versie uitwerken. 

Laat het horen (10 minuten)

Ieder verhaal verdient een lezer. Dus ook dat van jullie! Laat je vondsten binnen je tafelgroep aan elkaar horen. Iedere tafelgroep kiest één verhaal om voor de hele klas voor te dragen. Kies vervolgens uit de voorgedragen verhalen samen de mooiste of meest bijzondere verhalen om te delen op sociale media. Maak daar een foto van. We zijn benieuwd wat jullie ervan hebben gemaakt!

Nieuwsgierig naar het echte verhaal? Lees het origineel dan voor en ontdek de verschillen.


Kaartjes voor de Efteling winnen?

Deel vijf dagen op rij het resultaat van jullie TaalChallenges en maak kans op een schoolreisje voor je klas of weekendje Efteling voor je gezin. Gebruik de hashtag #TaalChallenge van de challenge, zodat we hem voorbij zien komen. Een derde mogelijkheid is om elke dag jullie resultaat met ons te delen via info@weekvandealfabetisering.nl


De TaalChallenge is mede mogelijk gemaakt door:

Dag 5: Verhaal met gaten

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK