Als leraar kun je met leerlingen in actie komen. Jullie maken dan met de klas kans op een schoolreisje naar de Efteling. Ook als gezin kun je meedoen met de TaalChallenge. Jullie kunnen een weekendje weg naar de Efteling winnen, inclusief twee overnachtingen! Ook verloten we vijf boekenpakketten van Uitgeverij Zwijsen. 

Deelnemen kan in de Week van de Alfabetisering (9-15 september), maar mag al vanaf de eerste week van juni. De laatste dag waarop je kunt starten is maandag 9 september. 

Vijf dagen, vijf uitdagingen

Vijf dagen op rij met jouw klas of gezin aan de slag met een leuke TaalChallenge. Meedoen is makkelijk!

  • Kies zelf de week waarin je mee wilt doen.
  • Je ontvangt die week dan elke doordeweekse ochtend een sms'je met een TaalChallenge.
  • Deze uitdagingen zijn gemaakt voor kinderen van 9 tot 13 jaar. Maar ook met jongere of oudere kinderen is het leuk!
  • De meeste TaalChallenges zijn in maximaal een half uur te doen. Je mag zelf weten op welk moment van de dag jullie hem uitvoeren.   

Durven jullie de uitdaging aan?


Winnen!

Wil je kans maken op een schoolreisje met je klas naar de Efteling? Een weekendje weg naar de Efteling met jouw gezin? Of een boekenpakket van Uitgeverij Zwijsen? Voer dan vijf keer de TaalChallenges van de dag uit.

TIP! Om ons te laten weten dat je een challenge hebt volbracht, kun je elke dag een badge delen op sociale media. Deze vind je via elke TaalChallenge-pagina. Je kunt ook het resultaat van jullie TaalChallenge van de dag delen op sociale media. Doe dit met de hashtag van de challenge #TaalChallenge. Elke dag een foto of video met ons delen via info@weekvandealfabetisering.nl mag ook.    

Tijdens de campagne brengen we de leukste inzendingen onder de aandacht. Onder alle klassen en gezinnen die vijf dagen hebben deelgenomen, verloten we de prijzen. We maken de winnende klas en het winnende gezin bekend aan het einde van de Week van de Alfabetisering, op zondag 15 september. Dit doen we via een persoonlijk bericht, onze nieuwsbrief, deze website en sociale media.  

De TaalChallenge wordt mede mogelijk gemaakt door de Efteling en Uitgeverij Zwijsen.

TaalChallenge

Algemene voorwaarden 


Week van de Alfabetisering

De Week van de Alfabetisering is een campagne van Stichting Lezen & Schrijven. Met deze campagne zetten we ons in voor een samenleving met ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. Dit doen we samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties. Het thema dit jaar is DURF!

1 op de 9 ouders met schoolgaande kinderen is laaggeletterd. Kinderen van ouders die laaggeletterd zijn, hebben een driemaal grotere kans om zelf later ook laaggeletterd te worden. Leerkrachten kunnen een belangrijke rol spelen bij het herkennen van laaggeletterde ouders en doorverwijzen. Samen kunnen we de groei van het aantal laaggeletterden tegengaan. Daarom roepen wij leerkrachten op om tijdens de Week van de Alfabetisering met ons in actie te komen.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK