Klik op de afbeelding hierboven of op deze link om de Start!-krant online te lezen of downloaden en printen.

De Start!-krant is een krant in eenvoudige taal met actueel nieuws in een overzichtelijke vormgeving, speciaal voor de doelgroep laaggeletterden. De informatie wordt stap voor stap uitgelegd en verduidelijkt door foto's en illustraties en kan gebruikt worden in lessen met cursisten. De Start!-krant is een uitgave van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De themabijlage is een initiatief van de uitgeverij, in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven. 

Lesmateriaal voor docenten en vrijwilligers

Docenten en vrijwilligers kunnen de Start!-krant gebruiken om over de Week van de Alfabetisering te praten. En zij kunnen de krant gebruiken om in een lessituatie te oefenen met lezen. In de lesbrief voor docenten staan handige tips en instructies hoe je dat kan doen. In de lesbrief voor cursisten staan oefeningen voor de cursist om de tekst beter te begrijpen.

Aan de slag met de Start!-krant

Vlak voor de start van de Week van de Alfabetisering hebben verschillende organisaties die bij de Week betrokken zijn de Start!-krant ontvangen. Via dit formulier kunt u de Start!-krant (na)bestellen. De kranten zijn verpakt per 1, 10 of 20 exemplaren en tot en met 1 oktober 2017 verkrijgbaar.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK