doe mee met de taalchallenge

Scholen en gezinnen kunnen meedoen met de #TaalChallenge. Deelnemers maken kans op een schoolreisje of weekendje weg naar de Efteling!

Op weekvandealfabetisering.nl/TaalChallenge meld je je aan. Vervolgens krijg je in een week naar keuze vijf dagen op rij een ludieke TaalChallenge per sms (gratis). Deze uitdaging kun je dan samen met je klas of gezin uitvoeren.

Wat kun je als leerkracht of school doen?


THEATER, FILM- OF DEBATAVOND OVER LAAGGELETTERDHEID  

Organiseer een activiteit voor leerkrachten of ouders over dit thema. Een brainstormsessie met leerkrachten over laaggeletterdheid of een training herkennen & doorverwijzen bijvoorbeeld. Je kunt ook tijdens een algemene ouderavond aandacht voor het onderwerp vragen. Of ouders informeren over het belang van een taalrijke opvoedomgeving.


Eenvoudige communicatie

Onderzoek of de communicatie van school toegankelijk is voor laaggeletterde ouders. Zijn nieuwsbrieven en andere communicatiemiddelen in eenvoudige taal geschreven? Is de website behapbaar voor mensen die moeite hebben met lezen? Ga tijdens de Week van de Alfabetisering aan de slag met het hertalen van de communicatie, zodat jullie communicatie alle ouders bereikt. 


Eigen activiteit

Organiseer een andere activiteit voor medewerkers, ouders en/of leerlingen. Een voorleesmiddag, schrijfwedstrijd. letterlunch, boekenmarkt of ... Ieder creatief idee moedigen we aan en kan bij ons worden aangemeld. Als het maar te maken heeft met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden.

Heb je een vraag? Mail ons gerust! 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK