Deze editie is speciaal ontwikkeld voor de Week van de Alfabetisering en staat geheel in het teken van laaggeletterdheid. Aan de dichtbundel werkt een dertigtal bekende dichters mee, zoals Gouden-Griffel-winnares Bette Westera en onze WvdA-ambassadeur Derek Otte. 

Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen & Schrijven en Sanne Tieke, campagneleider Week van de Alfabetisering, bekijken het eerste exemplaar van DICHTER.

Speciale editie DICHTER uit!

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Deze mensen zijn laaggeletterd. Er rust een groot taboe op de problematiek; veel mensen durven er niet voor uit te komen. Met grote gevolgen op het gebied van werk, geld, gezondheid en gezin. Sanne Tieke, campagneleider Week van de Alfabetisering: “Met deze DICHTER. willen we laaggeletterdheid bespreekbaar maken. Poëzie is daarbij een krachtig hulpmiddel. Een complex onderwerp als laaggeletterdheid leent zich goed om in een gedicht te bespreken. Gevoelens van schaamte krijgen in een gedicht ruimte, waarbij taboes doorbroken kunnen worden.”

Aan de dichtbundel werkt een dertigtal bekende dichters mee, zoals Gouden Griffel winnares Bette Westera, Annemarie van den Brink en Hans Kuyper, maar bijvoorbeeld ook onze WvdA-ambassadeur Derek Otte. Met illustraties van onder andere Job van Gelder.

Doe mee aan de Week van de Alfabetisering en ontvang een DICHTER!
Doet u al mee met de Week van de Alfabetisering? Alleen samen zetten we laaggeletterdheid op de kaart! Organiseer bijvoorbeeld een voorleesactiviteit en lees voor uit DICHTER.*. Organisaties die een activiteit organiseren en een actiepakket willen ontvangen, krijgen onder andere posters, flyers, een gratis exemplaar van DICHTER. en andere campagnematerialen.

*Wilt u een dichter uitnodigen die aan DICHTER. heeft bijgedragen? Dat kan! Mail ons, dan kijken we naar de mogelijkheden.  

Over DICHTER.
DICHTER. is het tijdschrift van Uitgeverij Plint met gedichten voor kinderen van 6 tot 106. Bekijk hier eerdere edities die zijn verschenen. DICHTER. zal onderdeel uitmaken van campagne toolkits voor de Week van de Alfabetisering. Vanaf medio juni zijn de bundels ook los te bestellen via plint.nl

Lees meer over DICHTER.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK