Met DURF! doorbreken we het taboe op laaggeletterdheid en geven we ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. We stimuleren zo veel mogelijk mensen om de stap naar eigen geletterdheid te zetten, en vragen anderen om te helpen. Meer mensen moeten de kans krijgen om ook op latere leeftijd (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Samen voor een geletterd Nederland
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Mensen die deze basisvaardigheden onvoldoende beheersen, zijn kwetsbaar in onze samenleving. Ze durven hier niet altijd voor uit te komen. Er heerst een groot taboe op laaggeletterdheid: mensen schamen zich en durven niet om hulp te vragen. Zo ontstaan er problemen op het gebied van geldwerkgezondheid en gezinsleven. Samen zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen hun hele leven kunnen blijven leren en ontwikkelen.

Doe ook mee!
Kom ook dit jaar tijdens de Week van de Alfabetisering samen met ons in actie! Organiseer een activiteit, ga aan de slag als taalvrijwilliger of meld je aan voor een cursus .

Op onze website vind je een aantal voorbeeldactiviteiten die je kunt organiseren. Bijvoorbeeld “Volle Zalen” of “Van A naar B”. Heb je zelf een leuk idee? Doe vooral mee! Vergeet niet jouw activiteit bij ons aan te melden en deze op sociale media te delen, zodat iedereen van jouw activiteit weet en je anderen inspireert om ook in actie te komen. Gebruik daarbij de hashtag #SamenSterker.

Ontvang gratis campagnematerialen
Voor de organisatie van jouw activiteit kun je gebruik maken van handige toolkits, die je helpen jouw activiteit aan te kleden en te promoten. In deze toolkits vind je onder andere posters, flyers, social media banners en sjablonen voor presentaties en persberichten. Op onze website kun je verschillende materialen downloaden. Wanneer je jouw activiteit op tijd aanmeldt, ontvang je nog voor de zomer een toolkit van ons.

Heb je vragen?
Stuur ons dan een mailtje op info@weekvandealfabetisering.nl

Alvast heel veel succes bij de voorbereiding van jouw activiteit. Bedankt voor jouw enthousiasme en inzet. Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK