Laaggeletterdheid raakt onze samenleving. Die functioneert namelijk beter als iedereen kan meedoen. Meer aandacht voor de problematiek is nodig om meer mensen bewust te maken van laaggeletterdheid, ook in eigen omgeving. De Week van de Alfabetisering helpt daarbij, doordat we allemaal tegelijkertijd taal- en rekenactiviteiten organiseren én delen, met veel media aandacht voor het onderwerp. Daarom roepen we iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren voor een geletterd Nederland. Samen zetten we laaggeletterdheid op de kaart!

Doe je ook mee? Meedoen kan op heel veel manieren. Zo kun je een voorleesmiddag, boekenmarkt of taallunch organiseren. Op werk, op school of met vrienden. Wil je iemand in jouw omgeving een stapje verder helpen met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met computer en telefoon? Meld je dan aan als taalvrijwilliger. En laat vooral ook op social media weten dat je het onderwerp belangrijk vindt. Klik hier voor meer voorbeelden en tips.

Het wordt mijn eerste Week van de Alfabetisering als directeur-bestuurder van Stichting Lezen & Schrijven. Ik zie er erg naar uit om samen met jullie een onvergetelijke week te organiseren en wens iedereen alvast heel veel succes bij de voorbereiding! 

Hartelijke groeten, 

Geke van Velzen 
Directeur-Bestuurder Stichting Lezen & Schrijven

Ps. Meld jouw taal- of rekenactiviteit nog voor de zomer aan. Dan ontvang je binnenkort van ons mooie campagnematerialen ter promotie van jouw activiteit!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK