Lekker vroeg op! Vanochtend waren de Razende Reporters samen met onze directeur-bestuurder Geke van Velzen om 7.30u te gast bij Bas Muijs van Omroep West. Taalambassadeur en Razende Reporter Mandy vertelt: 'Het maakt je leven veel mooier als je kan lezen & schrijven. Zet je angst en onzekerheden opzij, en ga het doen.'
> luister terug (vanaf 35'15).

Radio, bus, ombudsman en ministeries. Dat is de dinsdag.

Daarna ging de bus op weg naar de Nationale ombudsman! Hij kreeg het 2e deel van het onderzoek Lezen ≠ Begrijpen uitgereikt. Uit het eerste deel bleek dat de helft van de mensen die kampen met financiële problemen, de ‘indicatie laaggeletterdheid’ heeft. In dit vervolgonderzoek werden gesprekken gevoerd met de doelgroep om barrières in kaart te brengen. Hun advies aan schuldeisers: maak communicatie toegankelijk. Taalambassadeur Gormah deed hier ook haar aangrijpende verhaal

Vanmiddag gingen de Reporters langs bij het Ministerie van OCW waar een mooie boekenmarkt werd georganiseerd! Hier, en trouwens ook op de Ministeries van SZW, VWS en BZ, werden boeken ingezameld voor Kinderzwerfboek. Super goed natuurlijk! De Razende Reporters gingen in gesprek met minister Arie Slob“Ieder kind dat niet leest of geen leesplezier heeft is er één te veel. Daar moeten we ons om bekommeren.”

Radio, bus, ombudsman en ministeries. Dat is de dinsdag.
Radio, bus, ombudsman en ministeries. Dat is de dinsdag.

Onderweg nog een kleine stop bij Paleis Noordeinde: gewoon omdat het zo'n mooi plaatje is. Wist je trouwens dat onze Razende Reporters de hele week rondreizen in dit mooie Volkswagen busje van blauwbusje.nl? Kijkt allen!

Weer een enerverende en vroege dag. Maar wat een feest was het weer! Op naar morgen! We danken Dick Voogd, Marina Wapperom, Gormah Dade en Mandy Bierhuize voor deze fijne dag. 

Bekijk ook de andere video’s van de Razende Reporters

Morgen stappen we in de bus met Roelof Prins, Dicky Gingnagel en Dick Voogd. Op naar Almelo! We gaan langs bij Asito, waar medewerkers taalles krijgen. 

 

De Razende Reporters kunnen natuurlijk niet overal bij zijn... 

Maar dat betekent niet dat er niet heel veel tofs gebeurt in het hele land! Zo gingen werd er in het Albert Schweitzer Ziekenhuis een heel letterbos gebouwd, was er het Groot Driessen Dictee met Wim Daniels in Helmond, was er een taalcafé in bibliotheek Rivierenland. Werd in Veghel de gigantische fototentoonstelling op trotters geopend. En was er een talkshow over laaggeletterdheid in Amstelveen (met voordracht van Smita James uit DICHTER.). En dit is zeker nog niet alles! 

Social media

Heb je ons social media overzicht al gezien? We vragen iedereen om samen met ons laaggeletterdheid op de kaart te zetten en hun activiteiten te delen met #WvdA18, #samensterker en #ikdoemee. Kijk wat er vandag allemaal is gebeurd! 

Radio, bus, ombudsman en ministeries. Dat is de dinsdag.

Foto's van vandaag...

Week van de Alfabetisering 2018 - dinsdag 4 september

En....Ook vandaag waren we weer volop in de media! 

Landelijk

  • AD: Bekende Smoesjes, portret van 4 Taalambassadeurs over smoesjes van laaggeletterden 
  • Max Vandaag

Kijktip voor vanavond: om 22.30u zit Taalambassadeur Roger Bremen bij RTL Late Night!

Regionaal & Lokaal

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK