Jose kocht de boeken met het prijzengeld dat ze tijdens de TaalHeldenverkiezing 2019 won. De jury roemde haar wilskracht en doorzettingsvermogen en noemde haar een inspiratiebron voor velen. Het prijzengeld wilde Jose daarna graag met anderen delen. 

Boeken

Jose en de wethouder gingen vrijdagmiddag persoonlijk bij de gezinnen langs om de boeken uit te delen. De families waren blij verrast. Jose: "Het geeft mij een geweldig goed gevoel om met het prijzengeld iets goeds voor andere mensen te kunnen doen. Ik hoop dat ik anderen hiermee kan stimuleren en het motiveert mij zelf ook om door te gaan met leren!". Een groot deel van de boeken uit de pakketten werden door Jose zelf uitgezocht. De gemeente Buren was zo enthousiast over haar initiatief dat ze daarop de pakketten met extra boeken aanvulde.

Zelf laaggeletterd

Jose was zelf laaggeletterd en weet hoe belangrijk het is om te kunnen lezen en schrijven. Vanaf haar zevende werkte ze mee in het bedrijf van haar familie. Met een kermis reisden ze heel Nederland door. Lezen en schrijven was niet echt nodig, ook in haar latere leven niet. Daar kwam verandering in toen ze van haar man scheidde en de kermis verliet. Lees hier haar hele verhaal. 

Ook taalpakketten voor medecursisten

Afgelopen donderdag ging Jose ook nog eens met taalpakketten bij haar medecursisten van haar lessen Nederlands langs. In die pakketjes zitten schriften, agenda's en pennen, die Jose zelf voor hen uitzocht. Hiermee wil ze haar medecursisten een goede start van het nieuwe schooljaar wensen. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK