Foto: Sanne Peper / Het Nationale Theater

Taal kan zowel een brug tussen culturen slaan als een barrière zijn, dat weet Vanja Rukavina als geen ander. Vanja werd in 1989 in Sarajevo geboren en vluchtte in 1992 met zijn ouders naar Nederland. Bijna twintig jaar later studeerde hij af aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien speelt hij in verschillende films, series en theatervoorstellingen. Zijn liefde voor taal vormt het hoofdingrediënt voor zijn solovoorstelling die in september van start gaat.

Mooie actie: Theaterstuk Language van Het Nationale Theater

Over de voorstelling schrijft het Nationale Theater: “Als je elkaars taal niet spreekt is het makkelijk: je verstaat elkaar niet. Punt. Maar als je wel enige kennis hebt van een andere taal dan wordt het pas echt moeilijk. Dan stap je de wereld binnen van een andere cultuur, een andere manier van doen, wellicht een andere manier van denken.”

Reizende voorstelling 
De voorstelling is voor iedereen die zich wil laten verrassen over taal. Het Nationale Theater riep tijdens de eerste week van de voorstelling in Den Haag geïnspireerde bezoekers van de voorstelling op iets te doen voor laaggeletterden. Op de tafels in de foyer van het theater lagen folders van de Week van de Alfabetisering en oproepen om taalvrijwilliger te worden.

Tijdens de Week van de Alfabetisering is LANGUAGE te zien in Den Bosch, Rotterdam, Haarlem en Amersfoort. Bekijk de speellijst.

 

 

Wil je nog iets organiseren voor tijdens de Week van de Alfabetisering? Ook last minute zijn er genoeg dingen die je kunt doen!

Doe mee  

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK