Een ondergaande zon, een glaasje bier of prik in je hand en luisteren naar verhalen. Dat is wat de organisatie voor ogen heeft met het literaire festival Het VerhAal, dat op zaterdagavond 17 en zondag 18 augustus langs de oevers van de Aa wordt georganiseerd. 

Een deel van de route staat dit jaar in het teken van laaggeletterdheid. Niet per se om laaggeletterden naar het festival te trekken, wel om het thema bij bezoekers onder de aandacht te brengen.

Mooie actie: Literair festival ‘het VerhAal’

“Zonder verhalen zijn woorden als water”, vinden een aantal bibliotheken en kunstgroepen uit Noord-Brabant. Festival Het VerhAal moet natuur en cultuur in het Noord-Brabantse Aa-dal samenbrengen. Tussen Veghel en Heeswijk-Dinther worden bezoekers zes kilometer lang verrast met beeldende kunst, verhalen, poëzie, dans, fotografie en muziek. Jeanine van der Giessen is een van de organisatoren. “We willen laten zien dat het delen van taal verrijkend is. Het verhaal is uniek, de wandeling is eenmalig, de beleving beklijft.”

Laaggeletterdheid
Laaggeletterdheid heeft een prominente plek op dit literaire festival. Op een speciale plek langs de oevers:

  • vertellen (oud-)laaggeletterden hun verhaal;
  • treedt Sofie van den Krommenacker op met de voorstelling WAS, een liefdevolle vertelling over laaggeletterdheid, twijfels en angst;
  • geeft de zingende professor Moryz (hoogleraar leereffecten laagopgeleiden & laaggeletterden) een lezing over laaggeletterdheid.

Ook dichter Jules Deelder, schrijver Özcan Akyol en muzikant Alex Roeka treden op tijdens deze derde editie van het literaire festival. Het festival is gratis en iedereen is van harte welkom. De organisatie is een samenwerking van de Bernhezer KunstKring met Kunstgroep de Compagnie, de Bibliotheken van Meierijstad en Bernheze en de Kilsdonkse Molen.

Meer informatie: www.hetverhaal.nu

Ook iets organiseren voor de Week van de Alfabetisering?

Meld jouw activiteit uiterlijk donderdag 5 september aan om een campagnepakket te ontvangen. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK