Coördinator Taalprojecten Judith den Besten: “We hebben diverse romans verzameld, in elke roman wordt eten klaargemaakt. Dit varieert van chocoladetaart tot perzikjam en Marokkaans brood. Uit elke roman wordt een kort stukje voorgelezen, waarna iedere bezoeker een gerechtje opgediend krijgt.”

In eerste instantie zijn de proeverijen bedoeld voor de vrijwilligers en cursisten. “Maar Inwoners van de gemeente zijn natuurlijk ook van harte welkom om aan te sluiten. We laten hen dat komende tijden weten via sociale Media, huis-aan-huiskranten, posters en flyers. 

Mooie actie: Boekenproeverij van Bibliotheek de Groene Venen

Bibliotheek De Groene Venen organiseert drie van deze proeverijen. 

•    Dinsdag 10 september, 10.00 tot 12.00, Cultuurhuys de Kroon in Waddinxveen
•    Woensdag 11 september, 19.30 tot 21.30, het Evertshuis in Bodegraven
•    Donderdag 12 september, 19.30 tot 21.30, de Batavier in Nieuwerkerk aan den IJssel

Verbinding 

Judith: “We willen met onze activiteit laten zien hoe leuk lezen is. Door op een andere manier naar boeken en verhalen te kijken, hopen we dat het wat meer gaat leven. Bovendien heeft eten altijd een bijzonder verbindende werking, dat vinden wij ook erg belangrijk!”
 
De boekenproeverij wordt georganiseerd door het team van het Taalhuis. Dit team bestaat uit vier betaalde krachten: Twee NT2-docenten, een taalhuiscoördinator en een vrijwilligerscoördinator. Er zullen ook tien à vijftien vrijwilligers komen helpen tijdens de proeverijen. 

Eerdere acties

In 2017 organiseerde de bieb tijdens de Week van de Alfabetisering een letterlunch. In 2018 drukten ze de verhalenbundel Levende Verhalen. In dit boekje zijn tien vluchtverhalen gebundeld. Tijdens de avond ‘In gesprek met Levende Verhalen’ werden deze verhalen voorgedragen aan de bezoekers. 

Judith: “Mijn tip voor mensen die iets willen organiseren is: Doe iets waar je zelf energie van krijgt. Als jij zelf enthousiast en gemotiveerd bent, spreekt je activiteit aan. Kijk naar wat je in huis hebt, wat de mogelijkheden zijn en ga ervoor!”
 

Je vindt deze actie op onze actviteitenkaart.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK