De Werkgroep haalt voor het tweede jaar op rij de theatervoorstelling ‘Letter voor Letter’ naar Theater de Voorveghter in Hardenberg. 

Carola Smit en René Karst zingen verschillende Hollandse hits. Een feestelijke avond waarbij het publiek uit volle borst mee mag zingen. Naast muziek komen er ook inspirerende verhalen en video’s voorbij. De voorstelling heeft een duidelijk boodschap voor laaggeletterden. De avond laat de bezoekers ervaren hoe mooi taal is én leidt toe naar taalonderwijs.

Mooie actie: Letter voor Letter

Overijssels tintje 
Vorig jaar in de Week van de Alfabetisering heeft ‘Letter voor Letter’ ook gedraaid in Hardenberg. De Taalambassadeurs waren laaiend enthousiast toen ze de voorstelling elders hadden gezien. Toen heeft de werkgroepe de voorstelling naar Hardenberg gehaald. Vanwege het succes in 2018 hebben ze Carola en René opnieuw uitegnodigd. Omdat er nu iets meer tijd is voor de voorbereiding krijgt de avond nu een Overijssels tintje. Vorig jaar kwamen er bjvoorbeeld Drentse taalambassadeurs voorbij in de video’s. Dit jaar zullen de Overijsselse Taalambassadeurs een rol spelen. Vanuit Hardenberg toert de voorstelling verder door Overijssel. 

Doelgroep bereiken 
Dit jaar brengt de werkgroep de voorstelling ook bij scholen onder de aandacht. Bij het uitnodigen van de doelgroep wordt direct de flyer van de ik-wil-leren campagne verspreid. Op de folder van de voorstelling staat heel bewust heel groot de naam René Karst, inclusief foto. De voorstelling is slechts € 1,-, zodat het voor iedereen betaalbaar is. 

Het idee is dat de positieve sfeer van de avond, in combinatie met alle ervaringsverhalen van ex-laaggeletterden, motiveert om een stap te zetten naar bijvoorbeeld een taalaanbieder. De Werkgroep denkt hier heel slim over na. Een van de ideeën is om mensen na de voorstelling op de foto te laten gaan met de artiesten. Die foto kunnen ze dan later ophalen in de bibliotheek, waar ze dan weer het Taalpunt treffen. 

Kaartjes bestellen 
Kaartjes reserveer je hier!

Letter voor Letter komt ook nog in andere theaters. Bekijk de speellijst. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK