Vanochtend begonnen onze Razende Reporters bij de studio van Radio 5, waar niemand minder dan H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden voor deze ochtend de co-presentatrice was van DJ Jeroen van Inkel. Na afloop van het programma nam de prinses plaats in de Taalbus, om gezellig in gesprek te gaan met de Reporters. En om samen te vieren dat de Week van de Alfabetisering is begonnen

Ja, we zijn begonnen! Hoe ging het vandaag?
Ja, we zijn begonnen! Hoe ging het vandaag?

Vervolgens ging de bus op weg naar Naaldwijk. Hier werden vanochtend bekende Westlanders opgeleid tot Taalmaatje. Directeur van Stichting Lezen & Schrijven Geke van Velzen overhandigde deze BW’ers hun welverdiende certificaten na een ochtend hard werken. De Razende Reporters waren hierbij, en gingen in gesprek met zowel de BW’ers en Geke, als met de directeur van Bibliotheek Westland

Deze enerverende en vroege ochtend werd afgesloten met een lekkere taallunch. Een mooie eerste dag van de Week van de Alfabetisering. We danken onze Razende Reporters Hans Kasser, Gormah Dade en Jasper Harmes voor hun verslaggeving en de gezelligheid. 

Morgen gaan we op pad met Dick Voogd, Marina Wapperom, Mandy Bierhuize en Gormah Dade in Den Haag. Op bezoek bij De Nationale Ombudsman en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Maar er gebeurde nog veel meer! 

Zo was er een Zeeuwse Babbelbox & Bustour in Middelburg, ging het Taalpunt in Helmond open en was een demo-les met lekker eten in Almere. In Alkmaar gingen wethouders in gesprek over laaggeletterdheid.

Ook in Heerlen was het feest: “We zijn de WvdA heel mooi begonnen met een Groot Stadsdictee met interim burgemeester Emile Roemer en de lancering van publiciteitscampagne Letterliefde Parkstad,” aldus Marja Henssen, beleidsmedewerker Laaggeletterdheid en Basisvaardigheden bij SCHUNCK*.

“En dat is nog maar het begin! De hele week staat SCHUNCK* in het teken van geletterdheid, met onder andere nog een inspiratietaalmarkt, een taalcafé en een heus Letterbuffet! De strijd voor een geletterd Nederland is heel belangrijk, en daar zetten we ons dan heel graag voor in.” 

Ja, we zijn begonnen! Hoe ging het vandaag?

De foto's van vandaag... 

Week van de Alfabetisering - maandag 3 september

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK