Mensen die moeite hebben met taal of het lastig vinden om met een computer te werken, krijgen extra hulp van gemeenten. Dat is vandaag afgesproken door gemeenten en ministeries. Iedereen in de samenleving moet kunnen meedoen. Medewerkers van de gemeente krijgen bijvoorbeeld informatie over hoe zij signalen van laaggeletterdheid kunnen herkennen. Zo kunnen ze mensen sneller en doelgerichter helpen. Bijvoorbeeld door iemand die aanklopt voor schuldhulpverlening, indien nodig, ook door te verwijzen naar een taalcursus. Daarbij komt er extra aandacht voor de doelgroep met Nederlands als eerste taal. 

Eerste verslag Razende Reporters, de Week van de Alfabetisering is begonnen!

Meer weten over de samenwerking tussen de gemeenten en ministeries? Lees het persbericht van het ministerie van OCW of het nieuwsbericht van VNG

Vanmiddag waren de Razende Reporters ook nog bij Bibliotheek Rotterdam. Houd onze website en socialemediakanalen in de gaten!  

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK