Vanochtend spraken de Razende Reporters af in Utrecht. Het was tijd voor een gezellige en interessante taallunch in de Social Impact Factory. Partners van oa. ministerie en Logius gingen 'omdenken' vanuit het perspectief van laaggeletterden. Anne de Gee van het Ministerie van Binnenlandse Zaken: 'Wij kunnen niet zonder jullie als ervaringsdeskundigen als we ons werk willen verbeteren. Dat heeft de overheid heel hard nodig."

De Week is nu bijna om… en wij waren bij… de Dom.

Na de lunch gingen de Reporters door hartje centrum op weg naar de Stadhuisbrug. Hier vonden ze een pop-up-taalmarkt waar taalvrijwilligers werden geworven. Ook wethouder Linda Voortman was hier aanwezig: “Utrecht telt nu 900 taalvrijwilligers, die mensen zijn hard nodig. Op naar de 1.000!”

We danken Hans, Ronnie en Tineke voor deze prachtige laatste dag. Het is jammer dat we niet iedere dag met deze Razende Reporters op pad kunnen, want wat is het een feestje! 

Bekijk ook de andere video's van de Razende Reporters!

Verder in den lande 

Het wereldrecord ‘langste taalles’ staat officieus op naam van Stichting Welzijn Alblasserdam, in Kampen vierden ze het 5-jarig bestaan van het Taalpunt, in bibliotheek Heusden kwam Verteltheater Kamishibai op bezoek, was er een taalbingo in Zoetermeer en was er een werkgeversevent ‘Geletterd aan het werk’ in Emmen. Maar dat was echt (bij lange na) niet alles, want... 

In het UMC werd het Amsterdams Taalakkoord uitgebreid tot bijna 50 organisaties!

De Week is nu bijna om… en wij waren bij… de Dom.
De Week is nu bijna om… en wij waren bij… de Dom.

In Bussum waren er de Scrabbledagen! Met een gi-gan-tisch scrabblebord van de PvdA kon iedereen een leuk woord leggen!

Gisterenavond was er een uitverkochte lezing van Eus in bibliotheek Westland!

De Week is nu bijna om… en wij waren bij… de Dom.

De foto's van vandaag...

Week van de Alfabetisering - vrijdag 7 september Razende Reporters
Week van de Alfabetisering - vrijdag 7 september In het land

Media! 

We sluiten deze Week af met een prachtig artikel uit de Volkskrant met twee portretten van voormalig laaggeletterden Graddie Jansen-Van Leeuwen en Marina Wapperom. Lees het gehele artikel en/of bekijk de speciale reportage die de Volkskrant over hen maakte.

En verder nog: 

  • Volkskrant: Leiders van een land bedoelen het vaak goed, maar soms...
  • Apeldoorns Stadsblad: Verhalenvertellers: uniek, creatief taalproject van Coda in De Week Van De Alfabetisering 
  • Noorderkrant: Kinderdichter Ten Boer actief voor de Week van de Alfabetisering
  • RTV Rijnmond: Pop-up taallessen in Rotterdam

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK