MAANDAG 9 SEPTEMBER

EERSTE VERSLAG RAZENDE REPORTERS, DE WEEK VAN DE ALFABETISERING IS BEGONNEN!

Vanmorgen tijdens de aftrap van de Week ondertekende minister Ingrid van Engelshoven samen met de VNG afspraken over de vervolgaanpak van laaggeletterdheid. De Razende Reporters waren erbij!

RAZENDE REPORTERS BIJ BIBLIOTHEEK ROTTERDAM

Maandagmiddag waren onze Razende Reporters bij de aftrap van Week van de Alfabetisering Rotterdam. In het Bibliotheektheater werd de derde editie van Taalglossy GeenPunt overhandigd aan wethouder Taal, Judith Bokhove.

DINSDAG 10 SEPTEMBER

RAZENDE REPORTERS BIJ ACHMEA

Tijdens de week van de Alfabetisering vraagt Achmea samen met Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor laaggeletterdheid. Achmea kondigde eerder dit jaar bij de Taalheldenprijs aan collega’s te gaan leren hoe zij op niveau A2 kunnen communiceren. Inmiddels hebben de eerste pilot-trainingen succesvol plaatsgevonden. De Razende Reporters gingen vandaag polshoogte nemen.

RAZENDE REPORTERS BIJ DE BRIEVENWASSERETTE VAN TAALHUIS IJSSELSTEIN

Een brief van de Belastingdienst, gemeente of woningbouwvereniging. Teksten die voor elke burger belangrijk zijn om te begrijpen. Toch bevatten veel brieven lange zinnen en moeilijke woorden. Taalhuis IJsselstein van de Bibliotheek Lek & IJssel organiseert daarom tijdens de Week van de Alfabetisering een brievenwasserette. Om brieven op te frissen. De Razende Reporters gingen een kijkje nemen.

RAZENDE REPORTERS IN GESPREK MET RENÉ KARST

De Razende Reporters Jeroen en Marina in gesprek met ambassadeur René Karst. Over waar hij trots op is en wat hij deze Week van de Alfabetisering wil bereiken.

RAZENDE REPORTERS: HENGELO

De Razende Reporters interviewen Özcan Akyol in de Bibliotheek van Hengelo.
Over het doorbreken van de taboe en een leestip!

WOENSDAG 11 SEPTEMBER

RAZENDE REPORTERS: VALKENSWAARD

Razende Reporters Marco Zeeman en Ria van Ras bezochten Bibliotheek De Kempen in Valkenswaard en spraken met wethouder Mieke Theus en wethouder Marcel Lemmen over laaggeletterdheid en durf.

RAZENDE REPORTERS: ZWOLLE

Vandaag waren de Razende Reporters aanwezig bij de conferentie van deltaWonen. Daar spraken ze onder andere met Evert Leideman en Martijn Sweitser. Bekijk hier hun verslag!

DONDERDAG 12 SEPTEMBER

Razende Reporters: Almere

Donderdag waren onze Razende Reporters (ex-laaggeletterden) in Almere. Ze bezochten een NT1-klas en maakten kennis met gloednieuw lesmateriaal voor digitale vaardigheden.

Razende Reporters: Groningen

In Groningen werden donderdag TaalHelden genomineerd. De Razende Reporters waren erbij en interviewden ter plaatse Rene Paas, commissaris van de Koning in Groningen. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK