Gisteren kwamen 25 Taalambassadeurs (ex-laaggeletterden) samen in Utrecht voor een mediatraining. We maakten van veel van hen filmpjes en foto’s en verzamelden veel bijzondere verhalen over moed en doorzettingsvermogen.

Ook bereidden we Taalambassadeurs voor op een rol als Razende Reporter. Dit tijdens workshops van René Karst en Aldith Hunkar. Ook dit jaar zullen onze Razende Reporters van tijdens de Week van de Alfabetisering kriskras door het land reizen om verslag te doen van de mooiste activiteiten voor een geletterd Nederland.

De komende maanden laten we zoveel mogelijk Taalambassadeurs aan het woord. Hun bijzondere verhalen inspireren om in actie te komen. Door zich aan te melden voor een cursus om te werken aan eigen geletterdheid, door als taalvrijwilliger iemand te helpen of een activiteit te organiseren. 

Hou onze website en sociale media de komende tijd dus in de gaten voor meer verhalen over DURF! van Hans, Liesbeth, Lenie, Rob, Irma, Jose, Marco, Dick, Gormah, Amy, Marina, Petra, Naziha, Laila, Jeroen, Ronnie, Jos, Ria, Piet, Sylvia, Tineke, Jeen, Harma, Morna, Sabrina en vele anderen.

Kom samen met ons in actie voor een geletterd Nederland!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK