Ik kan weer voor mezelf opkomen

- Vera Moet

Vera Moet (63) hoorde een groot deel van haar leven dat ze dom was. Op de basisschool zat ze achterin. Toen ze zestien was, werd ze door haar moeder van school gehaald om te kunnen werken. Brieven belanden altijd in de prullenbak, want daar begreep ze niets van. Totdat ze diepe schulden kreeg.

> LEES VERDER

MijnVerhaal
MijnVerhaal

Ik voel me weer op mijn gemak bij de huisarts

- Leen van der Oever

Leen van der Oever (63) ging altijd met trillende handen naar de huisarts. Als hartpatiënt slikte hij wel tien pillen per dag, maar hij begreep niets van de bijsluiter. Hoe moest hij dat aan zijn huisarts vertellen? Nu geeft hij huisartsen tips hoe zij laaggeletterdheid bespreekbaar kunnen maken. 

> LEES VERDER

Ik kan weer over mijn eigen leven beslissen

- Gormah Dade 

Gormah Dade kwam ruim twintig jaar geleden vanuit Liberia naar Nederland. Hier hoefde ze alleen voor haar kinderen te zorgen, haar man regelde verder alles. Totdat ze van hem ging scheiden. Niet alleen begreep ze niets van de scheidingspapieren, ze bleek ook nog eens een formulier te hebben ondertekend voor een lening van 50.000 euro. 

> lees verder

MijnVerhaal
MijnVerhaal

Ik kan nu mijn dochter voorlezen en leren schrijven

- Hendrik de Kubber

Hendrik werkte altijd met zijn handen en werd daarom niet vaak geconfronteerd met zijn taalprobleem. Totdat hij op zichzelf ging wonen. Ineens vielen er brieven op de deurmat die hij niet kon ontcijferen. 

> lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK