Samen voor een geletterd Nederland!

Het wordt tijd de vicieuze cirkel te doorbreken. Samen maken we heel Nederland bewust van het feit dat 2,5 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en inspireren we zoveel mogelijk mensen om laaggeletterdheid aan te pakken. Met de organisatie van taal- en rekenactiviteiten door gemeenten, bedrijven, scholen, bibliotheken en zorginstellingen, maar ook door individuele goede daden. Zo kun je iemand in jouw omgeving een stapje verder helpen in het beter leren lezen, schrijven of rekenen door als taalvrijwilliger aan de slag te gaan. Kom ook in actie voor een geletterd Nederland!

Zet laaggeletterdheid op de kaart

Meer aandacht is nodig om meer mensen bewust te maken van laaggeletterdheid, ook in eigen omgeving. De Week van de Alfabetisering helpt daarbij, doordat we allemaal tegelijkertijd taal- en rekenactiviteiten organiseren én delen, met veel media-aandacht voor het onderwerp. Daarom roepen we iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren en dit op social media te delen. Want: een goede daad is het delen waard! Samen gaan we voor een geletterd Nederland. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK