Leuk voor op een vrijdagmiddagborrel, tijdens een bijeenkomst in de bibliotheek of op kantoor! Ook leuk als energiser tijdens of afsluiter van een inhoudelijke bijeenkomst over laaggeletterdheid

Pubquiz

In welke vorm je de quiz giet, kun je helemaal zelf bepalen. Wij hebben veertig quizvragen voor je op een rijtje gezet. Creëer een pubquizsfeer door grotere groep op te delen in teams.

Meld je aan en je komt in een scherm waar je de Pubquiz direct kunt downloaden.

Taalquiz


Kahoot Game

Bij een Kahoot Game speelt iedereen mee op zijn of haar mobiel. Als quizmaster sluit je je laptop of tablet aan op een groot scherm of beamer. De deelnemers zien de vragen en de mogelijke antwoorden op het grote scherm. Op hun telefoon klikken ze het juiste antwoord aan.

We hebben een speciale quiz gemaakt over taal, lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. De tussenstand verschijnt na iedere vraag op het scherm. Wie doet het het best en het snelst? Competitieve sfeer gegarandeerd!

Meld je aan en je komt in een scherm waar je de instructie voor de Kahoot Game kunt downloaden.

Vragen?

Heb je een vraag over de activiteit Taalquiz? Stuur ons dan gerust een mailtje.


STAPPENPLAN VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN ACTIVITEIT

Stap 1: Prik een datum tijdens de Week van de Alfabetisering, zodat we samen door het hele land aandacht vragen voor laaggeletterdheid. 

Stap 2: Bepaal de locatie van de activiteit.

Stap 3: Meld jouw activiteit aan op onze website. Je komt dan op de kaart én kunt gratis materialen bij ons bestellen. 

Stap 4: Bestel campagnematerialen ter promotie en aankleding van jouw activiteit. Dit kun je doen bij het aanmelden van jouw activiteit. Per categorie maken we passende toolkits, die wij je deze zomer toesturen.

Stap 5: Nodig mensen uit! Stuur relaties op tijd een mooie uitnodiging en vraag hen de datum alvast in hun agenda te zetten. Gebruik ook sociale media, nieuwsbrieven en huis-aan-huisbladen om jouw activiteit bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.

Stap 6: Start met de organisatie van de activiteit. Elke activiteit vraagt natuurlijk om een andere organisatie. Denk aan het regelen van sprekers, catering, techniek, een fotograaf en het opstellen van een draaiboek.

Stap 7: Nodig lokale, regionale of zelfs landelijke media om aanwezig te zijn bij jouw activiteit. Bijvoorbeeld door een persbericht uit te sturen.

Stap 8: Samen met vele honderden andere bedrijven en organisaties kom jij tijdens de Week van de Alfabetisering in actie voor een geletterd Nederland. Geniet van deze bijzondere week en wees trots op jouw bijdrage!

Stap 9: Deel verhalen, foto’s en/of video’s op jouw website, nieuwsbrief en sociale media! Maak hierbij gebruik van #SamenSterker

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK