De Week van de Alfabetisering

Onze maatschappij functioneert beter als iedereen kan meedoen. Laaggeletterdheid is dus niet alleen een persoonlijk probleem, maar een probleem van ons allemaal. Meer aandacht is nodig om meer mensen bewust te maken van laaggeletterdheid, ook in eigen omgeving. De Week van de Alfabetisering helpt daarbij, doordat we allemaal tegelijkertijd taal- en rekenactiviteiten organiseren én delen, met veel media-aandacht voor het onderwerp. Daarom roepen we iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren: samen gaan we voor een geletterd Nederland.

Hoe organiseer ik een taallunch?

Stap 1: prik een datum

Stap 2: zoek een locatie

Stap 3: meld je activiteit aan op weekvandealfabetisering.nl en ontvang een actiepakket met hierin posters, flyers, servetten (met hierop een gedicht uit DICHTER.) en DICHTER.

Stap 4: nodig mensen uit! Is het een besloten evenement? Stuur dan een mooie uitnodiging. Is het een openbaar evenement? Gebruik dan sociale media en huis-aan-huis-bladen!

Stap 5: schakel een cateraar in, of maak zelf lekkere broodjes. Denk aan de optie om de gerechten een taaltintje mee te geven: broodje Giphart, lettervermicelli!

Stap 6: dek de tafels gezellig, verspreid de servetten over de tafels

Stap 7: eet smakelijk!

Stap 8: deel foto’s of video’s op sociale media! Maak hierbij gebruik van #WvdA18

Taallunch
Taallunch

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK