De Week van de Alfabetisering

Onze maatschappij functioneert beter als iedereen kan meedoen. Laaggeletterdheid is dus niet alleen een persoonlijk probleem, maar een probleem van ons allemaal. Meer aandacht is nodig om meer mensen bewust te maken van laaggeletterdheid, ook in eigen omgeving. De Week van de Alfabetisering helpt daarbij, doordat we allemaal tegelijkertijd taal- en rekenactiviteiten organiseren én delen, met veel media-aandacht voor het onderwerp. Daarom roepen we iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren: samen gaan we voor een geletterd Nederland.

Hoe organiseer ik een letterbingo of taalquiz?

Stap 1: prik een datum

Stap 2: zoek een leuke locatie. Past een lunch aan de gezamenlijke lunchtafel beter bij jouw organisatie, is de vrijdagmiddagborrel altijd druk bezocht, of ga je er iets speciaal voor opzetten?

Stap 3: meld je activiteit aan op weekvandealfabetisering.nl en ontvang een actiepakket met hierin posters, flyers, DICHTER., bingokaarten en voorbeeldvragen voor de quiz.

Stap 4: zorg voor goede versnaperingen, een goede sfeer en maak er een feestje van. Taal is leuk!

Stap 5: deel foto’s of video’s op sociale media! Maak hierbij gebruik van #WvdA18

Letterbingo of taalquiz
Letterbingo of taalquiz

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK