De Week van de Alfabetisering

Onze maatschappij functioneert beter als iedereen kan meedoen. Laaggeletterdheid is dus niet alleen een persoonlijk probleem, maar een probleem van ons allemaal. Meer aandacht is nodig om meer mensen bewust te maken van laaggeletterdheid, ook in eigen omgeving. De Week van de Alfabetisering helpt daarbij, doordat we allemaal tegelijkertijd taal- en rekenactiviteiten organiseren én delen, met veel media-aandacht voor het onderwerp. Daarom roepen we iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren: samen gaan we voor een geletterd Nederland.

Hoe organiseer ik een letter- of cijferloop?

Stap 1: bedenk wie je gaat laten lopen

Stap 2: prik een datum

Stap 3: meld je sponsorloop aan op weekvandealfabetisering.nl en ontvang een actiepakket met hierin posters, flyers, DICHTER. en sponsorformulieren.

Stap 4: stuur de deelnemers langs ouders, buren, ooms, tantes, opa’s, oma’s met een sponsorformulier om ze te laten beloven dat ze zullen sponsoren

Stap 5: zet een parcour uit

Stap 6: rennen!

Stap 7: deel foto’s of video’s op sociale media! Maak hierbij gebruik van #WvdA18

Stap 8: laat de deelnemers het beloofde geld ophalen

Stap 9: doneer het geld aan een lokale taal-instelling, koop boeken voor op school of voor kinderen/volwassenen die zelf geen boeken kunnen betalen

Letter- of cijfersponsorloop
Letter- of cijfersponsorloop

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK