De Week van de Alfabetisering

Onze maatschappij functioneert beter als iedereen kan meedoen. Laaggeletterdheid is dus niet alleen een persoonlijk probleem, maar een probleem van ons allemaal. Meer aandacht is nodig om meer mensen bewust te maken van laaggeletterdheid, ook in eigen omgeving. De Week van de Alfabetisering helpt daarbij, doordat we allemaal tegelijkertijd taal- en rekenactiviteiten organiseren én delen, met veel media-aandacht voor het onderwerp. Daarom roepen we iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren: samen gaan we voor een geletterd Nederland.

Hoe organiseer ik een boeken- of taalmarkt?

Stap 1: prik een datum

Stap 2: bepaal een locatie

Stap 3: meld de markt aan op weekvandealfabetisering.nl en ontvang een actiepakket met hierin posters, flyers en een een speciale editie van DICHTER.

Stap 4: ga op zoek naar deelnemers voor de markt. Denk aan leden van het lokale taalnetwerk die willen laten zien wat zij bieden, boekwinkels, bibliotheken, buurtcentra…

Stap 5: maak reclame voor de markt door posters op te hangen, berichten in huis-aan-huisbladen, berichten op sociale media, en een heel belangrijke: mond-tot-mond-reclame

Stap 6: richt de locatie gezellig in en zorg voor thee en koffie

Stap 7: deel foto’s of video’s op sociale media! Maak hierbij gebruik van #WvdA18

Boeken- of taalmarkt
Boeken- of taalmarkt

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK