We hebben je zes ideeën voor een activiteit meegegeven, maar misschien haal jij je inspiratie wel uit iets heel anders. Dat moedigen we zeker aan! Want hoe meer activiteiten, hoe meer aandacht voor het belang van lezen, schrijven en rekenen. Hieronder geven we je graag een paar algemene tips mee om je in ieder geval op weg te helpen.


Passende locatie

Weet jij bijvoorbeeld al wie je voor je activiteit wilt uitnodigen? Afhankelijk van de grootte van de groep, kun je ook denken aan een passende locatie. Heb je een grote groep, kies dan voor een makkelijk te bereiken plek. Of misschien is een bijzondere, knusse locatie wel heel toepasselijk op jouw activiteit. Het is daarom handig om te beginnen met het opstellen van een draaiboek. Zo bepaal je vooraf wie je uitnodigt, welke locaties passend zouden zijn en vooral wanneer iets geregeld moet worden.


Samen sterker

Je kunt andere mensen bij je activiteit betrekken door ze een rol in het programma of activiteit te geven. Zo zorg je ervoor dat mensen toegewijd zijn en zij zich ook voor jouw activiteit zullen inzetten. En vergeet vooral niet het thema taal uit het oog te verliezen. Kleed jouw locatie aan met campagneposters en slingers van het alfabet, leg flyers neer of ontwerp t-shirts met mooie spreuken.


Campagnetoolkits

Om je te helpen in de organisatie en aankleding van jouw taal- of rekenactiviteit sturen we je een gratis actiepakket toe met onder andere posters, flyers, herkenningswijzers en pennen. Ook zullen wij op de website diverse materialen als download aanbieden, voor online gebruik of om zelf te printen.

Bedenk je eigen taal- of rekenactiviteit

Hoe ontvang je het actiepakket?

Bij het aanmelden van jouw activiteit kun je aangeven of je een actiepakket wilt ontvangen. Deze sturen we je kosteloos toe. De pakketten worden vanaf juni om de week naar deelnemers verstuurd.

Vragen?

Heb je een vraag over de activiteit Eigen creativiteit? Stuur ons dan gerust een mailtje.


STAPPENPLAN VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN ACTIVITEIT

Stap 1: Prik een datum tijdens de Week van de Alfabetisering, zodat we samen door het hele land aandacht vragen voor laaggeletterdheid. 

Stap 2: Bepaal de locatie van de activiteit.

Stap 3: Meld jouw activiteit aan op onze website. Je komt dan op de kaart én kunt gratis materialen bij ons bestellen. 

Stap 4: Bestel campagnematerialen ter promotie en aankleding van jouw activiteit. Dit kun je doen bij het aanmelden van jouw activiteit. Per categorie maken we passende toolkits, die wij je deze zomer toesturen.

Stap 5: Nodig mensen uit! Stuur relaties op tijd een mooie uitnodiging en vraag hen de datum alvast in hun agenda te zetten. Gebruik ook sociale media, nieuwsbrieven en huis-aan-huisbladen om jouw activiteit bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.

Stap 6: Start met de organisatie van de activiteit. Elke activiteit vraagt natuurlijk om een andere organisatie. Denk aan het regelen van sprekers, catering, techniek, een fotograaf en het opstellen van een draaiboek.

Stap 7: Nodig lokale, regionale of zelfs landelijke media om aanwezig te zijn bij jouw activiteit. Bijvoorbeeld door een persbericht uit te sturen.

Stap 8: Samen met vele honderden andere bedrijven en organisaties kom jij tijdens de Week van de Alfabetisering in actie voor een geletterd Nederland. Geniet van deze bijzondere week en wees trots op jouw bijdrage!

Stap 9: Deel verhalen, foto’s en/of video’s op jouw website, nieuwsbrief en sociale media! Maak hierbij gebruik van #SamenSterker

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK