Samen gaan we voor een geletterd Nederland

Kom samen met ons in actie voor een geletterde samenleving en organiseer tijdens de Week van de Alfabetisering een taal- of rekenactiviteit. We hebben een paar mogelijke activiteiten uitgewerkt. Uiteraard kun je ook zelf een activiteit bedenken.

Van A naar B

Onderzoek hoe vriendelijk jouw stad is voor laaggeletterden. Vinden zij de weg van A naar B? En zijn brieven en websites toegankelijk voor mensen die moeite hebben met lezen?

De Flyerbus

Organiseer een wervingsactie voor taalcursisten of taalvrijwilligers op een plek waar veel mensen komen en kom samen met ons in actie voor een geletterde samenleving!

Taalquiz

Test de kennis van collega’s of deelnemers aan je event. Leuk voor de vrijdagmiddagborrel of tijdens een serieuzere bijeenkomst!

Letterlunch

Organiseer tijdens de Week van de Alfabetisering een echte taallunch. Serveer hapjes en drankjes die met taal te maken hebben en nodig een spreker uit.

Bedenk je eigen taal of rekenactiviteit

Een taalwandeling, schrijfwedstrijd of boekenruilmarkt, misschien heb je zelf wel een goed idee voor een activiteit tijdens de Week van de Alfabetisering.

Volle zalen

Organiseer een theater-, muziek of filmavond over laaggeletterdheid. Of organiseer een inhoudelijk symposium over het thema met sprekers en workshops.

De verhalencarrousel

Organiseer een voorleesmiddag. Thuis, op school of op een bijzondere locatie: voorlezen kan overal. Tip: nodig een bekende schrijver of dichter uit om voor te lezen!

Kom zelf in actie

Ik wil leren

Heb jij moeite met lezen en schrijven? Wil jij leren voorlezen aan je (klein)kind? Een brief schrijven? Een e-mail typen? Dat kan. Wij kunnen je helpen.

Word taalvrijwilliger

Wil je echt het verschil maken en iemand in jouw omgeving een stapje verder helpen met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met computer en telefoon? Word taalvrijwilliger!

Nomineer een TaalHeld

Wie zet zich op een uitzonderlijke manier in voor een geletterd Nederland? Wie verdient als aanmoediging voor zijn/haar inspanning een nominatie voor de TaalHeldenprijs?...

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Week van de Alfabetisering!

Maak een taal- of rekenvlog

We zijn allemaal continu met taal- en rekenen bezig, maar hebben het vaak niet eens door! Met het maken van leuke filmpjes/vlogs willen we mensen hiervan bewust maken.

Doe mee met de TaalChallenge!

Durf jij de uitdaging aan? Spelen met taal is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Ga de uitdaging aan met jouw klas of gezin. Durven is gewoon doen!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK