Goede daden
Maar liefst 829 organisaties hebben een goede daad aangemeld op de website en aandacht besteed aan laaggeletterdheid. Benieuwd welke goede daden er allemaal zijn verricht in heel Nederland? Het overzicht vind je hier. Neem ook een kijkje op Twitter onder de hastags #wvda17 en #goededaad. Daarnaast zijn er 31 Taalhuizen geopend in de Week van de Alfabetisering 2017 en zijn er 36 provinciale TaalHelden aangewezen.

Doe mee!
Doe mee!

Over de Streep tijdens de opening
Samen met zo'n 400 Taalambassadeurs, taalcursisten, directeuren, ondernemers, docenten, vrijwilligers, gemeenteambtenaren, beleidsmedewerkers, wethouders, politici en prominenten - waaronder H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden en minister Bussemaker - zijn we tijdens de opening van de Week van de Alfabetisering 'Over de Streep' gestapt. In deze bijzondere video kan je zien hoe indrukwekkend dit was.

Allereerste Goede Daden Winkel van Nederland
Op 8 september  - Wereldalfabetiseringsdag - opende de eerste Goede Daden Winkel van Nederland haar deuren op het Promenadeplein in Zoetermeer. Ondanks het slechte weer hebben we mede dankzij GroenRijk en Gemeente Zoetermeer meer dan 1.000 planten "verkocht" in ruil voor een goede daad.

Doe mee!

Meer informatie
Wil je niet wachten met in actie komen tot de Week van de Alfabetisering 2018? Kijk dan hier voor meer informatie. Ken je iemand die moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen bel gratis 0800-0234444 voor meer informatie.