In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Deze mensen zijn laaggeletterd. Er rust een groot taboe op de problematiek; veel mensen durven er niet voor uit te komen. Met grote gevolgen op het gebied van werk, inkomen, gezondheid en gezinsleven. Laten we met DICHTER. laaggeletterdheid bespreekbaar maken en het taboe op het onderwerp doorbreken.

Aan de dichtbundel werken een 30-tal bekende dichters mee, zoals Gouden Griffel winnares Bette Westera, Annemarie van den Brink en Hans Kuyper, maar bijvoorbeeld ook onze WvdA-ambassadeur Derek Otte. Met illustraties van onder andere Job van Gelder.

STIL 

er gaan werelden  
aan mij voorbij   
hun woorden dansen 
maar niet met mij


Derek Otte,
Stadsdichter Rotterdam & 
Ambassadeur Week van de Alfabetisering

DICHTER.

CAMPAGNETIP

Ben je van plan een voorleesactiviteit te organiseren? Lees dan voor uit DICHTER. of nodig een dichter die aan deze speciale editie heeft meegewerkt uit voor een voordracht. Als je bij het aanmelden van jouw voorleesactiviteit in het aanmeldformulier het ontvangen van een actiepakket aanvinkt, dan zullen wij een actiepakket toesturen, met onder andere posters, flyers en andere campagnematerialen. Dichtbundels DICHTER. zijn los te bestellen via Plint

Over DICHTER.

DICHTER. is het tijdschrift van Uitgeverij Plint met gedichten voor kinderen van 6 tot 106. Bekijk hier de eerdere edities die zijn verschenen.

DICHTER. maakt onderdeel uit van de actiepakketten voor de Week van de Alfabetisering. Ook zijn de bundels los te bestellen!

Heb je een vraag? Stuur dan een mail naar info@weekvandealfabetisering.nl.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK