Activiteit in de spotlight

Symposium Laaggeletterdheid

De werkgroepen laaggeletterdheid uit Hattem, Heerde, Oldebroek, Epe en Elburg bestaande uit ROC, gemeente, bibliotheken, welzijnsorganisaties en taalpunten, organiseren een symposium over de invloed van laaggeletterdheid op de arbeidsmarkt en de relatie met armoede. Schrijver Adbelkader Benali geeft een plenaire lezing over zijn ervaringen met de Nederlandse taal, daarnaast zijn er verschillende workshops. 

Waar      : Dorpshuis, Heerde 
Wat        : Symposium 
Wanneer: do 6 september, 13.00 –16.45 uur 

Fotocredit: Barbara Kerkhof

Letter voor Letter 

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit brengen een feestelijke avond met Nederlandstalige toppers. De liedjes zijn uit volle borst mee te zingen en altijd zijn ze heerlijk om naar te luisteren. Geniet tijdens dit theaterconcert van de muziek, de teksten en inspirerende verhalen over taal, lezen en schrijven. 

Waar      : De Voorveghter, Hardenberg 
Wat        : Concert 
Wanneer: do 6 september, 20.15 – 22.30u 

  

Activiteit in de spotlight
Activiteit in de spotlight

Boekenmarkt

Welzijnsorganisatie Alifa - onder andere jeugd- & jongerenwerk, buurt- & ouderenwerk en opvoedondersteuning - organiseert in Enschede een Boekenmarkt waarbij zoveel mogelijk gedoneerde boeken worden verkocht. De opbrengst wordt geïnvesteerd in taallessen voor volwassen in Enschede. Boeken kunnen ingeleverd worden bij Alifa!

Waar      : Alifa bedrijfskantoor, Enschede
Wat        : Boekenmarkt
Wanneer: woe 5 september, 10.00–14.00u

Openbare taalles

Vrouwenontmoetingscentrum De Hippe Heks organiseert in de Week van de Alfabetisering een openbare taalles voor geïnteresseerde vrouwen om op een laagdrempelige manier te kijken of zij geholpen zijn bij taalles. De les wordt gegeven door taaldocente Emmy Groot. Ze laat cursisten aan het woord die al lessen bij haar volgen, er is een Taalambassadeur (voormalig laaggeletterde) aanwezig en er worden taalspelletjes gedaan. 

Waar: De Hippe Heks in Amsterdam
Wat : Openbare taalles  
Wanneer: do 7 september, 10.30-13.00u

Activiteit in de spotlight
Activiteit in de spotlight

Gedichtenroute

Wandelen langs een route die volhangt met ingestuurde gedichten over het klimaat. Dat is wat Stichting Lezen Werkt uit Lichtenvoorde tijdens de Week van de Alfabetisering organiseert. De winnende gedichten worden op 6 september in de voedseltuin ‘de BIJwei’ voorgelezen. 

Waar      : Lichtenvoorde, de BIJwei
Wat        : Gedichtenroute
Wanneer: do 6 september

Lees hier verder...

Stadswandeling

Een wandeling door de binnenstad van Groningen om daarna over de mooiste plek van de wandeling te schrijven, dat is wat het Groninger Forum tijdens de Week van de Alfabetisering organiseert. Cursisten van onder andere ROC Noorderpoort, Alfa-College, Stavoor en Humanitas kunnen zich hiervoor aanmelden. 

Waar      : Groninger Forum 
Wat        : Stadswandeling
Wanneer: do 6 september

Lees hier verder...

Activiteit in de spotlight
Activiteit in de spotlight

Film kijken tijdens Culturele avond

ROC Raalte organiseert in de Week van de Alfabetisering een Culturele avond over het thema Alfabetisering. Ter inleiding komen verhalen aan bod van een taalvrager, taalvrijwilliger en taalcoördinator. Daarna kijken deelnemers samen de film I, Daniel Blake – een armoededrama met herkenbare problematiek binnen het thema laaggeletterdheid. 

Waar      : ROC Landstede & Bibliotheek Raalte
Wat        : Culturele avond
Wanneer: di 4 september, 18.30–22.00u

Netwerkbijeenkomst ‘Herkennen en signaleren’

Bibliotheek De Groene Venen in Waddinxveen organiseert in de Week van de Alfabetisering voor samenwerkingspartners een netwerkbijeenkomst 'Herkennen en Signaleren'. Veel laaggeletterden verbergen dat zij grote moeite hebben met lezen en schrijven. Het is belangrijk om signalen te herkennen, om hen goed te kunnen helpen. 
(Let op: alleen op uitnodiging!)

Waar      : Cultuurhuys De Kroon Waddinxveen
Wat        : ‘Herkennen en signaleren’ 
Wanneer: di 4 september, 16.00 – 18.00u

Activiteit in de spotlight

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK