Doe mee!

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. We vragen iedereen om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren aan een geletterd Nederland, door taal- en rekenactiviteiten te organiseren. Hieronder vind je ter inspiratie een aantal voorbeeldactiviteiten. Natuurlijk kun je ook zelf een taal- of rekenactiviteit bedenken.

Van A naar B

Onderzoek hoe vriendelijk jouw stad is voor laaggeletterden. Vinden zij de weg van A naar B? En zijn brieven en websites toegankelijk voor mensen die moeite hebben met lezen?

De Verhalencarrousel

Organiseer een voorleesmiddag. Thuis, op school of op een bijzondere locatie: voorlezen kan overal. Tip: nodig een bekende schrijver of dichter uit om voor te lezen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 
RAZENDE REPORTERS

RAZENDE REPORTERS

De hele week doen de Razende Reporters verslag van de Week van de Alfabetisering. De Razende Reporters is een team van Taalambassadeurs. Ze bezoeken  de leukste, mooiste en meest aansprekende activiteiten. Elke dag verschijnt er een videoverslag.

UNIEKE LIEDJES

UNIEKE LIEDJES

Ex-laaggeletterden maakten samen met hun favoriete artiest unieke liedjes over laaggeletterdheid. 

Tijdens de Week van de Alfabetisering waren zij te gast in het Radio 5 programma Volgspot van Hijlco Span.

Zet je geluid aan en luister deze prachtige en ontroerende liedjes nu terug! 

ELKE DAG OP NPO RADIO 5: UNIEKE LIEDJES VAN EX-LAAGGELETTERDEN MET HUN FAVORIETE ARTIEST

ELKE DAG OP NPO RADIO 5: UNIEKE LIEDJES VAN EX-LAAGGELETTERDEN MET HUN FAVORIETE ARTIEST

Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september heeft NPO Radio 5 uitgebreid aandacht voor laaggelettterdheid. Maandag trapte Jeroen van Inkel de Week van de Alfabetisering af in zijn ochtendshow Je dag is goed. Iedere werkdag hoor je het programma Volgspot van radiomaker Hijlco Span unieke liedjes door koppels van ex-laaggeletterden en hun favoriete zanger of zangers.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK