Kom in actie!

Laaggeletterdheid op de kaart zetten kunnen we alleen met elkaar. We vragen iedereen om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren voor een geletterd Nederland, door bijvoorbeeld een taallunch, boekenmarkt of reken(sponsor)loop te organiseren. Kom nu in actie, meld jouw activiteit aan, ontvang campagnematerialen en deel jouw goede daad op sociale media.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 
Al meer dan 250 activiteiten

Al meer dan 250 activiteiten

Van schrijven over de stad Groningen tot een gedichtenroute in Lichtenvoorde, al meer dan 250 partners en betrokkenen hebben zich afgelopen weken voor de Week van de Alfabetisering aangemeld. “Een waanzinnig begin,” zegt Stichting Lezen & Schrijven. “Tijdens de week roepen we heel Nederland op in actie te komen voor een geletterd Nederland.”

Taal maakt gezonder

Taal maakt gezonder

Roken, overgewicht of diabetes. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven zijn, en voelen zich, vaker minder gezond dan niet-laaggeletterden. We roepen daarom alle ziekenhuizen, huisartsen en andere zorginstellingen op om tijdens de Week van de Alfabetisering samen met ons aandacht te vragen voor laaggeletterdheid in de wachtkamer.

Stuur nu je gedicht in en maak kans op kaarten voor de Efteling!

Stuur nu je gedicht in en maak kans op kaarten voor de Efteling!

“Als ik van letters woorden maak...” welke zin zou volgens jou hierop moeten volgen? Vanaf deze week roepen we alle schoolklassen en gezinnen van Nederland op een mooi gedicht te maken over lezen, schrijven of rekenen om te laten zien hoe mooi dit kan zijn. De mooiste gedichten worden beloond met kaartjes voor de Efteling.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.

OK